• Školský rok 2023/2024 je už za nami 😊

          • Skúšanie, písomky, referáty, projekty...to všetko sme mali 28. júna úspešne za sebou. No pred tým, ako sme sa rozišli na prázdniny, sa všetci učitelia a žiaci stretli v školskom átriu na slávnostnom ukončení školského roka. Po zaznení slovenskej hymny nasledoval príhovor pani riaditeľky, ktorá nás oboznámila s tým, ako sme počas roka pracovali. Pochvalou od riaditeľky školy odmenila žiakov, ktorí dosiahli výborné študijné výsledky, mali vynikajúcu dochádzku a reprezentovali školu v predmetových súťažiach a olympiádach. Boli to nasledovní žiaci: Andrej Bédi, Volodymir Cherkes, Emma Uhrinová, Peter Brath a Karin Bednáriková,

            Líderkou školy sa v tomto školskom roku stala Karin Bednáriková, ktorá dosiahla nielen vynikajúce výsledky v štúdiu a reprezentovala školu v predmetových súťažiach a olympiádach, ale pracovala aj v školskom parlamente, organizovala podujatia pre spolužiakov a zastupovala žiakov aj v rade školy.

            Po vzájomných poďakovaniach, rozdaných vysvedčeniach a triednych fotografiách sme sa rozišli na vytúžené prázdniny.

          • OK DEŇ (Opekačkový 😄 Koncoročný🤩)

          • Dobré tradície treba dodržiavať – tejto myšlienky sa držíme aj my, a preto je už tradične koniec školského roka na našom gympli spojený s opekačkou. Triedy si prinesú grily, špekáčiky a ďalšie dobroty podľa chuti a griluje sa, debatuje sa, hrá sa na gitare, súťaží sa. Tento raz sme súťažili o najlepší letný nealko drink. Porota skonštatovala, že drinky boli výborné a dokonca udelila dve prvé miesta, ktoré získali MIXMAJSTERKY zo IV. D a z II. D triedy.

            O tom, že sme výnimočná školská rodina svedčí aj to, že mnohí žiaci, ktorí už skončili štúdium na našej škole, sa k nám radi vracajú. A tak sa okrem grilovania varil aj výborný guláš, ktorý pripravili tohtoroční absolventi gymnázia.

            OK DEŇ sa vydaril, lebo jeho cieľom bolo stretnúť sa so spolužiakmi, porozprávať si zážitky, vytvoriť nové priateľstvá, a to sa nám určite podarilo.

          • Červený Kameň – koncoročná exkurzia alebo fajn triedny výlet

          • Záver školského roka býva neodmysliteľne spojený nielen s obrovským spokojným výdychom, že sme všetko zvládli, ale aj s koncoročným výletom. Tentoraz žiaci I. A, I. D a IV. D zablúdili do Malých Karpát, kde sa v krásnom prostredí nachádza ešte krajší hrad Červený Kameň. Expozícia nás naozaj zaujala, dozvedeli sme sa nové informácie a tie z hodín dejepisu, napr. o Márii Terézii, tureckých výbojoch, sme si mohli preopakovať .

            Červený Kameň, slnečné počasie a skvelá priateľská atmosféra boli nádhernou bodkou za končiacim školským rokom.

            Monika Bogyóová